Reklam
Tarih : 2025-10-17 10:44:29

Ekmen: Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısına dair bu önergeyi destekliyoruz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı. Ekmen, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısına dair bu önergeyi destekliyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı, çoğulculuğu, kararlarının siyasi veya yargısal bir denetime tabi olmaması gibi sebeplerle işçinin hakkının yendiği, işveren lehine kararların verildiği bir hâle dönüştüğü açıktır. Şeffaf, çoğulcu ve adil bir ücret belirleme sistemi söz konusu değildir. Cumhurbaşkanlığı sistemine kadar Meclis ve Bakanlar Kurulu tarafından denetlenen bu karar alma mekanizması, şu anda tamamen denetim dışıdır ve bu denetim dışının sonuçlarını asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız iliklerine kadar yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Milletvekillerine de çağrıda bulunan DEVA Partili Ekmen, “Bugün herhangi bir milletvekilimiz -ister iktidar ister muhalefet olsun- asgari ücret alan ve hatta çift asgari ücret alan bir ailenin ebeveynini, annesini, babasını, çalışanını ararsa ellerine geçen 22 bin liranın kiraya dahi yetmediğini, mutfak masraflarının artık sağlıklı beslenmeye yetmediğini ve en önemlisi de kaliteli bir yaşam açısından ihtiyaç duyulan birçok tüketimin söz konusu olamadığını görecektir.” diye konuştu. 

Ekmen ayrıca şunları kaydetti:

"AK Parti’nin sıklıkla övündüğü, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın da ekonominin başında olduğu 2002 ile 2014 yılları arasına baktığımızda enflasyonun tek hane olduğu yıllarda dahi ara zam verilmiştir. Bugün, enflasyon resmî rakamlarla yüzde 30'larda, 40'larda seyrediyor. İTO'nun hesaplanmış olduğu enflasyon rakamları ile TÜİK arasındaki fark açık. Bununla birlikte TÜRK-İŞ'in hatta yer yer TÜİK'in açıkladığı yoksulluk sınırı, kaliteli bir yaşam için ihtiyaç duyulan rakamlar ortada ama vatandaşımız 22 bin lirayla açlığa mahkum ediliyor"

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.