Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-21 16:35:35

Akşener: "Her türlü yalana inat, Diyarbakır bize kalbini açtı"

Akşener, “Bir kutlu iktidar yürüyüşünü, hep birlikte başlattık” diyerek, “İYİ Parti’yi evladını doyurma derdine düşmüş analarımız, borç batağında boğulan, babalarımız kurdu. İYİ Parti'yi üç kuruşa, mahkum edilen emeklilerimiz, asgari ücretle geçinmeye çalışan, emekçilerimiz kurdu. İYİ Parti'yi AK Partili dayısı olmadığı için, mülakatta elenen gençlerimiz üniversiteden mezun olup, iş bulamayan evlatlarımız kurdu.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin hikayesinde Diyarbakırlıların çok büyük bir katkısı olduğunu söyleyen Akşener, “Her türlü iftiraya inat, Diyarbakır bize, kollarını açtı. Çünkü her türlü yalana inat, Diyarbakır bize kalbini açtı. Çünkü; her türlü çamura inat Diyarbakır bize gönlünü açtı. İlk günden beri uçurumun kenarındaki ülkemizi, kurtarmak için yanımdasınız. Milletimizin bastırılan sesini  duyurmak için yanımdasınız. Zulme rağmen, baskılara rağmen, aslanlar gibi yanımdasınız. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

Akşener, vatandaşlara seslenerek, “Bu topraklar, misafirperverliğin topraklarıdır. Bu topraklar, kadirşinaslığın topraklarıdır. Bu topraklar, mertliğin topraklarıdır. Ben buraya, boş sözler için gelmedim. Ben buraya sözü, ayağa düşürmeye gelmedim. Ben buraya rızanızı almaya geldim. Bir şeref sözü bir namus sözü, bir Meral sözüyle önyargı duvarlarını yıkmaya, karanlık gölgeleri, yırtmaya geldim. Ben buraya kucaklaşmaya geldim.” diye konuştu.

“Bugün ne yazık ki milletimizin yaşadıklarını görmezden dertlerini, bilmezden sesini ise, duymazdan gelen, vicdansız bir iktidar var.” diyen Akşener, şunları kaydetti:

“Kendini ağa, milletimizi de maraba gören çirkin bir zihniyet var. Korkuyla, baskıyla, sopayla yönetmeyi, düstur edinen vesayetçi bir yönetim var. Milletin iradesini, tek bir kişinin, iki dudağı arasına sıkıştıran ucube bir sistem var. Artık adını koyalım. Bugün ahlak, arsızların diline düşmüştür. Bugün devlet, zorbaların eline kalmıştır. Bugün bayrak, şuursuzların eline kalmıştır. Bugün artık, Türkiye’de AK Partililer ve diğerleri var.”

Akşener, “İşte biz, İYİ Parti olarak bu zulmü, durdurmaya geldik” ifadesini kullanarak, “Bu çileyi, bitirmeye geldik. Bu adaletsizliğe, son vermeye geldik. Birbirinden cesur yüreklerle, işinin ehli kadrolarla geldik. Her bir derdimiz için, gerçekçi çözümlerle her bir talebimiz için, somut adımlarla geldik. Devletimizin kerim anlayışıyla Cumhuriyetimizin, eşitleyen değerleriyle geldik.” şeklinde konuştu.

Yola çıktıklarında Türk milletine söz verdiklerinin altını çizen Akşener, “Sesi çıkmayanların, sesi olacağımıza fakirin, fukaranın ezilmesine, engel olacağımıza söz verdik. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytanlardan olmayacağımıza, milletimizin hakkını rant peşinde koşan yandaşlara yedirmeyeceğimize söz verdik. Millet iradesinin üzerinde, hiçbir iradeyi tanımayacağımıza batıla boyun eğmeyeceğimize, söz verdik. Sözümüz söz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.