Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-02-26 11:10:06

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden depremzede çocuklara özel hafta sonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Başkente gelen 4 bin 500 depremzede vatandaşı Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’ndeki Eserkent Sosyal Konutları, Kesikköprü Yerleşkesi ve diğer misafirhanelerinde ağırlamaya devam ediyor. Depremzede çocukların yaşadıkları travmayı ve stresi atlatabilmeleri için psikolog ve uzman desteği sağlayan ABB, çocuklar için kent gezileri de düzenlemeye başladı.

ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Anıtkabir ziyareti kapsamında ilk etapta Kesikköprü Yerleşkesinde kalan depremzede çocuklar ve aileleri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

ABB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da Başkentte ilk kez kurulan Çubuk e-Spor Merkezi’nin kapılarını depremzede çocuklar için açtı. Bilgisayar ve oyun konsollarıyla dijital dünyada yoğun ilgi gören en güzel oyunları oynayan depremzede çocuklar keyifli vakit geçirirken yaşadıkları stresten az da olsa uzaklaşma fırsatı yakaladılar.

“Tiyatroyla moral buldular”

ABB Şehir Tiyatroları da bu sefer perdelerini Kesikköprü Yerleşkesi’nde kalan depremzede çocuklar için açtı. Çocuklar, Nergiz Zaimi’nin yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu “Bana Bir Masal Anlat” isimli çocuk oyununu izleyerek sanatın iyileştirici gücüyle buluştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.