Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-18 15:27:00

Kızılay’dan anlamlı plazma bağışı filmi

Koronavirüs ile mücadeleye hem sosyal hem de tıbbi alanda destek veren Türk Kızılay, plazma bağışçısı olacak iyileşen Covid-19 hastalarına yönelik bir tanıtım filmi hazırladı. Sosyal medyada büyük ilgi gören filmde Kızılay, “insan insana muhtaç” diyerek çağrıda bulundu.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede iyileşmiş hastalardan alınan immün plazmalarla kritik durumda olan hastaların tedavisine destek veriliyor. Kızılay tarafından toplanan ve hastalara ulaştırılan plazmalar, ağır durumdaki vakaların tedavilerinde umut olmaya devam ediyor.

Plazma bağışı konusundaki duyarlılığı arttırmak isteyen Kızılay hazırladığı tanıtım filminde tedavi gören hastalara umut olacak iyileşen koronavirüs hastalarına seslendi. Sosyal medyada paylaşılan ve büyük ilgi gören videoda plazma bağışlarının insanların hayatları ne kadar değerli oldukları anlatılıyor.

Her bağışçı bir kahraman

Muhyiddin Abdal’ın “İnsan insan derler idi, insan nedir şimdi bildim; can can deyu söylerlerdi ben can nedir şimdi bildim” dizeleriyle iyileşen hastalara seslenilen videoda her bağışçının hayatlar kurtaracak bir kahraman olduğu vurgulanıyor. Filmde, “İnsan insana muhtaç dedin, canından can, kanından kan verdin, Şimdi sıra mücadeleyi kazanan diğer hastalarımızda. Plazma bağışlayın, Kızılay olarak hastanelere ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştıralım. Bu zorlu günün sonunda plazma bağışınla insanlık kazanacak” deniliyor.

Film, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın ortak logolarıyla önümüzdeki günlerde televizyonlardan da kamu spotu olarak yayınlanacak.

İyileşen bir kişi, altı hastayı kurtarabilir

Koronavirüsü yenen kişilerin iyileştikten 14 gün sonra verdiği immün plazmalar, hastalıkla mücadele eden insanların umudu oldu. Bağışçıların haftada bir, toplam 3 seferde bağışlayacakları plazmalar 6 koronavirüs hastasının hayata tutunmasını sağlayabiliyor. Plazma bağışlayacak iyileşen Covid-19 hastaları süreçle ilgili tüm detaylara http://kanver.org/plazma adresinden ulaşabilirler.
 

Kızılay’ın hazırladığı videoya şu linkten ulaşabilirsiniz: https://twitter.com/Kizilay/status/1251433641298792449


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.