Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2022-09-07 12:40:00

Çin’de 439 bin şirket üretim ve servislerinde robot kullanıyor

Sanayi ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı yetkilisi Guo Shougang, Çin’in robot pazarının son 6 yılda 10 kat büyüyerek Çin’in dünyadaki en büyük endüstriyel robot pazarı olduğunu açıkladı. Ülkede robot üretimi 2015 yılından 2021’e kadar olan sürede 10 kat büyüyerek 366 bine ulaştı. Şu anda Çin’de robotlardan faydalanan 439 binden fazla şirket bulunuyor. Bunların 79 binden fazlası bu yılın ocak-ağustos döneminde yeni kaydedilmiş girişimler. Hizmet sektöründe ise robotlar yemek hizmeti, eğitim, sağlık sektörü ve lojistik gibi alanlarda geniş ölçüde kullanılıyor.

Endüstriyel robot uygulaması, Çin ulusal ekonomisinin 60 endüstriyel kategorisini kapsıyor. İmalatta kullanılan robot yoğunluğu 2021 yılında 10 bin kişi başına 300 birimdi. Bu, 2012 yılına kıyasla 13 kat bir artış ifade ediyordu.

Robot endüstrisinin teknolojik düzeyinde gittikçe göze çarpan bir ilerleme olduğuna işaret eden Guo, ayrıca hız redüktörlerinin hassasiyeti, akıllı kontrol sistemleri ve gerçek zamanlı işlem sistemlerini de içeren temel bileşenlerin araştırma ve geliştirme alanında ciddi ilerleme kaydedildiğini de vurguladı.   

Öte yandan Guo’nun belirttiğine göre Bakanlık, standartlar ile test ve ruhsatlandırma sistemlerini geliştirecek; özel malzemelerdeki, esas bileşenlerdeki ve işlem sürecindeki zayıf noktaları güçlendirecek; yüksek kaliteli üretimi teşvik edecek ve robot endüstrisi için sağlam bir ortam yaratacak.

 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.