Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2019-08-28 16:57:00

Euro/Dolar gün sonu teknik değerlendirme



Avrupa tarafında son zamanlarda açıklanan verilerdeki olumsuz tabloya gün içinde Almanya'da açıklanan İthalat Fiyat Endeksi de eklenmiş oldu. Veriye baktığımızda ise Almanya İthalat Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde -0.2, yıllık bazda yüzde -2.1 seviyelerinde gerçekleşirken beklentileri karşılamadı.

Açıklanan veriler ışığında ECB'nin, Eylül ayındaki toplantıda negatif faiz politikalarının devam edeceğine işaret ederken bu bağlamda ECB üyelerinden bu süreçte gelebilecek açıklamalar önem teşkil etmektedir. Bununla birlikte Avrupa siyaset arenasında Brexit ve İtalya siyasi krizine yönelik gelişmeler takip edilirken bölgede artan tedirginlik devamlılığını sürdürmekte.

Diğer taraftan ABD kanadında ise ticaret savaşlarına dair gelen haber akışları stabil kalırken, ABD Başkanı Donald Trump ve FED arasında artan gerilim gündemi korumakta. Başkan Trump'ın, FED'e yönelik sert eleştiriler devam ederken bu baskıcı politikanın yanı sıra son günlerde tahvil piyasasında yaşanan bozulma FED'in elini zayıflatmış gibi gözükmekte.

Bu bağlamda FED'in, Eylül'de gerçekleşecek faiz kararı öncesinde FED Başkanı Jerome Powell başta olmak üzere diğer üyelerden gelebilecek açıklamalar kritik olabilir. Günün devamında ise önemli bir veri akışı bulunmazken küresel risk unsurlarından Ticaret Savaşları, Brexit, İran Nükleer Anlaşması gibi konulara dair gelebilecek haber akışları paritede hareketliliği artırabilir.

Teknik olarak baktığımızda ise 1.1080 desteğine yakın seviyelerde işlem gören paritede aşağı yönlü atakların derinleşmesi durumunda 1.1040, 1.1010, 1.0985 ve 1.0960 seviyeleri takip edilebilir. Aksi yönde alıcılı seyrin ağırlık kazanması halinde ise 1.1115, 1.1165, 1.1195 ve 1.1220 direnç seviyeleri tekrar gündeme gelebilir. Şayet yukarı yönlü atakların hız kazanması için 1.1220 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz bu durumda ise tekrar 1.1220-1.1440 bandına çıkış hareketine destek olabilir.



Işık Menkul Değerler


© Copyright 2024 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.