Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-18 15:55:40

Başkan Yılmaz: “Balıkesir’de başarı hikayesi yazıyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen evsel atıkların taşınması operasyonunda kullanılmak üzere 16 adet çekicinin hizmete alım töreni gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediyesi Başkan Vekili Şaban Akkol, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç ve ilgili personeller katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, bu araçları alarak hem evsel atıkların taşınmasını sağlayacak hem de her ay 4,5 milyon TL tasarruf etmiş olacak.

Atık aktarma işlemleri için 62 milyonluk araç yatırımı

2014 yılından 2021 yılı sonuna kadar hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilen atık taşıma operasyonlarını 2022 yılından itibaren araç ve ekipman kiralayarak kendi bünyesinde gerçekleştirmeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl alımını yaptığı; 30 adet dorse, 1 damperli dorse ve 2 adet çekici ile şu anda hizmete alığı araçlara yaklaşık 62 milyon Türk Lirası yatırım yaptı.

Ayda 4,5 milyon kamu yararı sağlanacak

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak en temel gayelerinin Balıkesir’i; insanın doğa ile uyum içinde yaşadığı, sürdürülebilir bir şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, bu hedef doğrultusunda bir yandan yatırımlarla şehri güçlendirirken; diğer yandan kurumsal kapasitelerini ve hizmet kalitelerini yükselttiklerini vurgulayarak, “Kendi kendine yeten bir kurum olma gayretiyle araç filomuzun gücüne güç katıyoruz. 2014’ten 2021 yılı sonuna kadar hizmet alımı yoluyla gerçekleştirdiğimiz atık taşıma operasyonlarını 2022’den itibaren araç ve ekipman kiralayarak kendi bünyemizde gerçekleştirmeye başladık. Filomuza kattığımız araçların toplam maliyeti ise; 61 milyon 452 bin lira.” diye konuştu.

“Balıkesir’de başarı hikayesi yazıyoruz”

Her geçen gün daha güzel bir Balıkesir’i inşa etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yılmaz, devamında şöyle konuştu:

“Rakamlarla buna örnek verecek olursam; aktarma istasyonu sayımız 2019’da 5 iken; 2022’de bu sayıyı 14’e çıkardık. 2019’da yalnızca 157 bin 850 metreküp olan ıslah ve rehabilitasyon miktarımızı yaklaşık 3,5 milyon metreküpe çıkardık. 2019’da düzenli depolama oranımız yüzde 60 iken şimdi yüzde 100’e ulaştık. Büyükşehir Belediyesi olarak günlük ortalama bin 100 ton atığı taşıyoruz. Taşıdığımız bu atıklardan ürettiğimiz enerjiyle 50 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılıyoruz. Çevre için, insan için, gelecek için Balıkesir’de güzel bir başarı hikayesi yazıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.