Reklam
Tarih : 2025-05-09 17:06:12

Mudanya'da “Koruma ve Onarım Semineri" düzenlendi

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, kent tarihi dokusunu korumak amacıyla Kentsel Tasarım Rehberi hazırladıklarını ve bu rehberin kent için bir kılavuz olacağını söyledi. 

Ayrıca, Myrleia Antik Kenti kalıntılarının bulunduğu alanın kamulaştırılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirten Dalgıç, bu konuda devletin müdahalesinin önemli olduğunu vurguladı. Kentte 14 aydır kurulması için çaba gösterdikleri Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) için ise henüz yanıt alamamalarına anlam veremediklerini ifade etti.

Seminer, Bursa Akademik Odalar Birliği Konferans Salonu’nda akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve meslek temsilcilerinin katılımıyla başladı. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Zeynep Erez Özdoğan, kültür varlıklarının korunması konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ve kültürel mirasın sonraki nesillere aktarılmasının temel sorumlulukları olduğunu belirtti. Türkiye Kırsal Mimarlık Atlası Projesi gibi projeler hakkında bilgi verirken, Emek Sineması, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi ve Gezi Parkı gibi alanların korunması ve kamuya kazandırılması konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Özdoğan, meslektaşlarının özgürlükleri ve çalışmalarının önemine değindi.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, seminerde yaptığı konuşmada kentteki kültürel ve doğal mirasın önemi üzerinde durdu. Mudanya’nın 2800 yıllık tarihine ve zenginliklerine değinen Dalgıç, kentteki tarihi eserlerin ve yapıların turizme kazandırılmasının önemine işaret etti. Myrleia Antik Kenti kalıntılarının bulunduğu alanın kamulaştırılması ve kazı çalışmalarının devlet tarafından üstlenilmesi gerektiğini belirten Dalgıç, bu bölgenin sahile

Seminer, iki gün sürecek olup, cumartesi günü Tirilye’deki Taş Mektep’te devam edecek.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.