Reklam
Tarih : 2025-05-13 16:02:18

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden çilek üreticilerine destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerle iş birliği ile Alaçam Dürtmen Yaylası Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi hazırlandı. 

Proje için Alaçam’da düzenlenen törene Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Sönmez ve üreticiler katıldı.

Alaçam Dürtmen Yaylası Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında belirlenen Kalıkdemirci, Alidedebölmesi, Aşağıkoçlu, İncirli, Kapaklı, Kızlan, Killik, Akgüney, Toplu, Umutlu, Vicikler, Yukarıelma, Doyran, Kızlan mahallellerindeki üreticilere 150 bin çilek fidesi, bin 350 kilo malç, 48 bin 800 metre boru, 5 sulama tankı ve çeşitli ekipman desteği sağlandı.

Toplam değeri 1 milyon 924 bin lira olan proje ile arazi yapısı uygun olan, sulama ve işgücü imkanı olan ancak sermaye yetersizliği yaşayan üreticilerin desteklenmesi, gelirlerinin artırılması hedeflendi. Proje dahilinde 30 dekar alanda 26 çiftçiye kapama çilek bahçesi kuruluyor. Proje ile ayrıca tüketim talebi yüksek olan çilek üretiminin bölgeden karşılanması da amaçlandı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.