Reklam
Tarih : 2025-02-22 23:46:05

Diyarbakır'da Anadil etkinlikleri konserlerle tamamlandı

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının, 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle bir hafta boyunca düzenlediği çeşitli etkinlikler konserle son buldu. Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konser programında, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin anadil günü nedeniyle yaptıkları etkinliklerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konser öncesi konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zeynep Yaş, sözlerine “Sizler misafir değil ev sahibisiniz. Bu çalışmaları yapmak bizim görevimizdir” diyerek başladı.

Bangladeşlilerin verdikleri büyük mücadele sonucu dillerinin dünyada kabul gördüğünü hatırlatan Yaş, şöyle konuştu:

“Bu vesileyle bugün Dünya Anadil Günü'nü kutluyoruz. Bugün yok olma tehlikesi altında olan dilimize her Kürt sahip çıkmakla sorumludur, bu mirası sürdürmelidir. Bu binlerce yıllık geçmişi, bu mirası kendi dilimizle korumamız gerekiyor. Çünkü dil var olmaya devam ederse ancak biz bu mirasın sahibi olabiliriz, o miras bize dil yoluyla ancak aktarılabilir. Bu inançla diyoruz ki, sadece bir gün değil, sadece 21 Şubat değil, her gün dilimizin günü olsun. Güzel dilimiz hepimizin kutsalıdır.”

Konuşmanın ardından sanatçılar Ayfer Düzdaş ve Ali Tekbaş verdikleri konserle izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Programda ayrıca Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, anadil günü için hazırladığı skeci oynadı.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.