Reklam
Tarih : 2026-05-12 14:05:12

İBB’nin 4 modern tesisi Kurban Bayramı için hazır

İBB’den yapılan açıklamada, vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve modern koşullarda hizmet alabilmesi amacıyla Alibeyköy–Eyüpsultan, Ferhatpaşa–Ataşehir, Kurnaköy–Pendik ve Paşaköy–Sancaktepe’de kurban satış ve kesim alanlarının hazırlandığı belirtildi. Kesim işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde ve İslami usullere uygun şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Toplam 5 bin 150 büyükbaş ve 2 bin 200 küçükbaş kapasitesine sahip tesislerde, kesim süreçlerinin hızlı ve düzenli ilerlemesi için teknolojik altyapının kullanıldığı kaydedildi. Açıklamada, etlerin paketlenmesi amacıyla 120 bin hijyenik kurban poşetinin hazırlandığı, kesim ekipmanlarının yıllık bakımlarının tamamlandığı aktarıldı.

Tesislerde vatandaşların kullanımına yönelik mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ve mobil büfelerin de hizmet vereceği belirtilirken, olası teknik arızalara karşı ekiplerin hazır bekletileceği bildirildi.

Yoğunluğun önüne geçebilmek amacıyla randevu sistemi uygulanacağı ifade edilen açıklamada, vatandaşların kurban alanlarında bulunan ofislerden sıra numarası alabileceği kaydedildi.

Ayrıca IOS ve Android marketlerden ücretsiz indirilebilen “Kurban Mobil” uygulamasıyla tesislerin konum bilgilerine ulaşılabileceği, hayvanların küpe bilgilerinin Tarım ve Orman Bakanlığı verileri üzerinden sorgulanabileceği belirtildi.

Açıklamada, ilk kurbanlık hayvanların 11 Mayıs itibarıyla İstanbul’a giriş yapmaya başladığı da ifade edildi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 karadenizpress.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.